Varustetesti: oranssi keinokuitu (osa 2)

Eilen suoritettiin pienimuotoista telttatestausta ja tuo japanilaisvalmisteinen oranssihtava kevytihmetys tosiaan jäi tuohon pihalle yöksi töröttämään. Testin kannalta onneksi yöllä tipahteli taivaalta jotain rännänkaltaista ja jonkinlainen sadesimulaatio saatiin siis aikaiseksi myös ihan luonnon puolestakin sisällytettyä testiin. Olikin mielenkiintoista käydä aamusella kurkkimassa mitä teltalle tänään kuului.

Pisarat eivät haittaa menoa, kun niitä on vain ulkopuolella
Teltan pintapuolinen tarkistastelu antoi eilisen kaltaisen tuloksen eli vesi pisaroituu toivotulla tavalla telttakankaan ulkopuolelle. Teltta oli eilisessä ryhdissään myös nyt aamulla, joten sekin asia merkitään plus-sarakkeen puolelle. Ulkoinen tarkistus ei tuottanut negatiivia löytöjä teltan karsintakisassa etenemisen kannalta, joten kurkistus sisään.

Yön jälkeen nurkissa oli pientä kosteutta havaittavissa
Teltan sisällä tunnelma oli eilisen kaltainen. Etukäteen lattiakankaan ohuus hiukan hirvitti, mutta ehkä pieneksi yllätykseksikin oli todettava, että teltan pohja oli sisäpuolelta pysynyt kuivana. Toki on muistettava, että teltta oli ollut yön tyhjänä. Yhden väsyneen retkeilijän elopaino voi helposti vaikuttaa tähän seikkaan. Sisäpuolelta kosteutta löytyi seinä ja lattian yhtymäkohdasta niiltä osin, missä teltta ei oikein pysy - ainakaan tällä hetkellä - halutussa ryhdissään. Todennäköistä on, että lerppakohtien saumat ovat ne, joista vesi puskee sisään. Myös katosta löytyi yksi pisara eilen löytyneen reiän välittömästä läheisyydestä. Syytä pisaralle ei siis tarvinnut arvailla sen pitempään.

Yhtä tunkeutujaa lukuunottamatta pisarat pysyivät somasti kankaan oikealla puolella
Tällä hetkellä näyttää siltä, että tämä oranssi kaunistus päätyy retkelle mukaan. Jos kuitenkin nollabudjettiin mahtuvia kilpakandinaatteja löytyy, niin kyllähän nekin testaukseen alistetaan ja vertailuun mukaan otetaan.

Tällä Erää täältä tähän. Paltaan taas astialle.

Kommentit

Suositut tekstit