Varustetesti: oranssi keinokuitu

Raskas (n. 3,6 kg) Ranskan armeijan TST-parin teltta on Markon valinta tulevan koitoksen majoitusvälineeksi. Teltassa on kumipohja ja itse telttakangas on vettä hylkivällä aineella käsiteltyä puuvillaa. Tämä teltta testattiin aiemmin viime kesänä ja todettiin tuolloin ainakin vettä hylkiväksi. Tuo harjateltta itsessään on hyvin yksinkertaista Nuuskamuikkunen-mallia ja esim. hyttysverkkoja siitä ei löydy. Vaikka kyseessä on vetoisuudeltaa kahden miehen kokoinen teltta, on meidän suunnitelmissa viettää eräyöt omissa teltoissa. Hakusessa onkin ollut edullinen telttaratkaisu Kaitsulle. Budjettiin on laskettu tälle teltalle 0 euroa ja tänään pikatestauksessa olikin ensimmäinen tuon budjettin määräämiin ehtoihin mahtuva teltta. Testaushetkestä siis muutama sananen, kuvanen ja lopussa videoinenkin.

Väri on ainakin pirteän pirteä

Nyt testaukseen päätynyt oranssihtava teltta löytyi Lappeenrannasta Kaitsun nuoruudenkodin komeron kätköistä. Samalla löytyi läjä karttoja, kompassi 30-luvulta ja vaikka mitä muuta ihmeellistä ja tarpeellista. Näistä lisää tuonnenpana. Jo löytyessään teltta ilahdutti kirkkaalla värillään ja kevyellä olemuksellaan. Teltan massa tarkastettiin keittiövaa'alla ja tulos 1400 g sai suupielet kääntymään ylöspäin. Pikaisen silmäilyn perusteella todettiin teltta ehjäksi ja se päätettiin siirtää Kotkaan tarkempaan syyniin.

Suojapussissaan teltta ei liikaa tilaa vaadi (n. 40 cm x 20 cm)

Tänään sitten oli aika pystyttää teltta turvallisesti pihamaalle ja tarkastella sitä tarkemmin. Kaksin teltan pystytti helposti alle viidessä minuutissa, jonka jälkeen huomioitiin seuraavaa:
  • Teltta ei vie pakattuna paljoa tilaa ja on kevyt kuljettaa
  • Telttakangas on samaa nailonia(?) sekä seinissä, että lattiassa
  • Hyttysverkot jotain muuta muovia
  • Telttakepit (2 kpl) ja kiilat (10 kpl) olivat alumiinia keppien päistä löytyviä tulppia lukuunottamatta
  • Teltassa on yksi ovi ja yksi suljettava tuuletusikkuna
  • Oven ja ikkunan hyttysverkko on sen verran isosilmäistä, että pitää varpuset ulkopuolella
  • Oven hyttysverkko sulkeutuu kolmella vetoketjulla (perus kolmiomallinen oviratkaisu), jotka olivat ehjät ja toimivat
  • Teltasta löytyi yksi pieni reikä katosta (helppo paikata esim. jeesuteipillä), mutta muuten teltta on ehjä
  • Teltan ryhti on nurkista ja sivuilta hiukan onneton, eikä se parantunut naruja ja kiristystä säätämällä

Yhteenvetona todettiin, että kauniissa kelissä teltta antaa oivan näkösuojan nukkujalle. Kevyttä sadetta teltta ei hätkähdä, mutta pitempi ja rankempi sade saattaisi tulla sisällä. Pienen tuunaamisen ja korjaamisen jälkeen teltta on kuitenkin retkeä ajatellen vahvasti ehdolla Kaitsun majoitusvälineeksi. Teltta jätettiin ulos ja rielun vuorokauden jälkeen tehdään lopullinen katselmus. Se pitää toki keinokuituisissa teltoissa muistaa, että kuivallakin ilmalla saattaa hengitys tiivistyä kosteudeksi teltan sisäkattoon. Mutta siis kaikki edellä mainittu ja mainitsematon huomioon ottaen, on teltta siis tällä hetkellä ns. jatkossa.

Tavallaan ihan ryhdikäs olemus

 Seuraavassa vielä tuo omalta kanavaltamme video telttatestaustuokiosta.Tällä Erää ei sitten muuta.

Kommentit

Suositut tekstit